Res i Sverige i sommar – Swemester!

Välkommen tillbaka till flygbokaren.se, din guide till resor runt om i världen. På grund av den rådande pandemin COVID-19 är det i nuläget dessvärre inte särskilt aktuellt att resa omkring runt om i världen. Därför har vi denna vecka valt att fokusera på vårt hemland, Sverige, och hur man kan resa här istället. Vi kommer självfallet snart vara tillbaka med fler guider till städer och ställen runt om i världen.

Men, idag ska vi tala om Swemester, att semestra i Sverige under sommaren 2020. Detta är något de flesta av oss kommer göra, och istället för att det ska kännas som ett “måste” tänkte vi tipsa om några ställen som förhoppningsvis kan göra denna sommar unik!

Huvudstaden har mer att bjuda på än man tror!

Vi tänkte först och främst slå ett litet slag för Stockholm. Många anser vår huvudstad “dö ut” under sommaren, men det stämmer inte riktigt. Det handlar om att befinna sig på rätt ställen! Inne i stan kan vi exempelvis rekommendera Rörstrandsgatan i Vasastan och Swedenborgsgatan på Södermalm. Både dessa gator stänger av biltrafik och slår upp härliga uteserveringar. Dessutom är mycket annat öppet, du kan exempelvis spela på Kasino vilket inte går att göra på så många ställen i Sverige. Eller hyra en kajak och paddla runt staden.

Men, det är kanske lite utanför stan man främst ska kika. Varför inte hoppa på Vaxholmsbåten, eller ta en tur ut till Fjäderholmarna. Mängder av båttrafik tar dig till de mest populära öarna för en billig peng. Du kan göra en dagstur av det eller övernatta. Stockholms skärgård är en av världens finaste och något du absolut inte ska missa under din swemester.

swemester

Exploatera svensk natur när den är som finast!

Om man verkligen vill uppleva vad vårt avlånga land har att erbjuda är det kanske naturen man ska ge sig ut i. Kebnekaise kommer garanterat att vara välbesökt denna sommar. Det är emellertid en väldigt stor nationalpark så du kan ändå få egna stunder där. Hoppas in i bilen, eller ta tåget, till Nikkaluokta och börja din vandring. Det går att sova på STFs vandrarhem men du kan även ta med ditt eget tält för att få den optimala vildmarkskänslan.

Vi hoppas att du kommer få en bra swemester i Sverige 2020! Och hoppas så klart även att vi snart får börja resa längre också. Ha det fint!