Hotell

Alla vi som har varit ute i svängen och rest en del kommer förr eller senare fram till att några av de besökta platserna står lite högre i kurs för ett återbesök än andra.

Favoritresmål helt enkelt. Vilken plats som blir en favorit för just mig beror såklart på personlig preferens och smak, men här ska vi skriva lite om en favorit för många.

Skottland – ett land med flera ansikten

Skottland är det som vi tänker informera lite extra om just denna gång. Detta är som rubriken säger, ett land med flera ansikten – på gott och ont. Många åker till Skottland bara tack vare den otroliga naturen som finns här. Vidderna och de grönklädda kullarna i landskapet gör det till en upplevelse att bara vandra omkring och ta in atmosfären. Men det finns så mycket mer.

Som med andra resmål så är det en god idé att innan bokning av resan undersöka var och vilka aktiviteter som intresserar just mig. På http://www.reseshopen.se/ kan man se ett axplock av olika aktiviteter och sevärdheter som landet har att erbjuda i information om den paketresa de erbjuder. Är du golfintresserad så har du kommit till det land som anses vara den moderna golfens uppkomstplats. Eller vad sägs som att ge det ett försök att se Loch Ness-odjuret i högländerna, en rundtur i Edinburgh eller besök något av alla de whiskydestillerier som finns i vartannat gathörn!

För er yngre kanske det låter lite väl mycket som vad man ibland lite raljant kallar för ‘pensionärsresa’, att åka till Skottland, men det tar inte stopp här. Gillar du fotboll så har du en gyllene möjlighet att få uppleva en av de bästa publikinramningar som Europa har att erbjuda. Ett besök på Celtic park där du kan lyssna på hur 55 000 människor samstämt sjunger den klassiska ”You’ll never walk alone”, rekommenderas varmt.  Nu spelar förvisso inte längre Celtics rivaler, Glasgow Rangers, i den skotska Premier League efter att man blev degraderade, men man är på väg uppåt igen. Så snart kan du återigen uppleva de häftiga Old firm-derbyna som det kallas.

Skottland är ett land med flera ansikten och har ni sett filmen Trainspotting så ser ni en av landets verkligheter, det finns en del utslagna, och det är smutsigt på sina håll. Men detta är inte det bestående intrycket man får när man besöker detta fantastiska land med sin vackra natur och stora utbud av saker att se, göra och uppleva.