Cape Town Guide

Vår Cape Town guide är till för dig som letar efter några snabba och säkra tips när du är i Sydafrikas mest populära stad. Det är onekligen en stad som erbjuder mängder av härliga delar, såväl stadsdelar som natur, stränder och mycket annat. Dessutom kommer Nelson Mandela från Sydafrika och satt fängslad på Robben Island, en ö som ligger strax utanför staden. Cape Town är det engelska namnet och kanske så vi mest känner till staden, men det heter annars Kapstaden på svenska eller Kaapstad på Afrikaans, landets officiella språk även om engelska också används i väldigt stor utsträckning.

Boka hotell i Cape Town här.

Cape Town Guide – Bästa tipsen i staden

Vad staden är mest känt för är kanske svårt att säga men Taffelberget, eller Table Mountain, tillhör absolut favoriterna. Detta platta berg är en stor turistattraktion och efter att ha tagit dig upp kan du promenera omkring uppe på ett berg som har en stor platt yta. Du kan antingen åka en cable car upp till toppen, alternativt välja någon av de vandringsleder som finns. Detta är en oerhört populär topp att ta sig upp på, men vi vill även passa på att tipsa om Devil’s Peak, en egen hög topp som kanske ger en ännu bättre utsikt över staden samt en lite hårdare hike upp. Även Lion’s Head är en populär topp att ta sig upp till och bevittna soluppgången över staden – ett stort tips.

cape town guide kapstaden

När det kommer till bad och stränder skall det nämnas att det alltid är väldigt kallt i vattnet här. Kan man ändå tänka sig att bada är stränderna vid närliggande Camps Bay samt Cliffton Beach bäst. Härlig vit sand och stora vågor möter dig. Förutom detta är Marinan väldigt populär. Detta är ett nytt område precis bredvid downtown, eller City Bowl. Här är det turisterna flockas, så håll dig borta om du vill känna dig mer som en local. Locals hänger mer vid Gardens på Kloof Street, och det är här du kommer hitta de absolut bästa restaurangerna, barerna och mycket annat. Detta var en snabb enkel Cape Town Guide som vi hoppas kan hjälpa dig när du besöker staden.