Aten Guide

Staden med de mest praktfulla historien i världen, Aten är en stad dyrkad av gudar och människor, en magisk stad. Den förtrollande huvudstaden i Grekland har alltid varit en vagga för civilisationen. Det är den stad där demokratin föddes och de flesta av dom stora tänkarna har haft sin verksamhet. En av dom viktigaste civilisationerna i den antika världen blomstrade i Aten och kan återupplevas genom några av världens mest ståtliga byggnader.

Vem har inte hört om Akropolis i Aten? Bilder och historia av det mest berömda arkeologiska monument i Europa har väckt känslor av beundran från många. Akropolis är utsedd till en av dom sju underverken i den moderna världen.

Boka flyg till Aten här!

Aten ligger i området Attika och sträcker sig till halvön som når upp till mellersta Grekland. Det är omringat av bergen Ymmytos, Pendeli och Parnitha, norrut och österut, och den Saroniska golfen söderut och västerut. Solen skiner över Aten året runt. Klimatet är en av de bästa i Europa, med milda vintrar och mycket varma somrar, idealisk för turism. Aten ligger bara några kilometer från hamnen i Pireus, den centrala hamnen i huvudstaden, och stränderna i södra Attika.

Aten har drygt 4,5 miljoner invånare. Staden är det politiskt, socialt, kulturellt, ekonomiskt och kommersiellt centrum i Grekland.

Aten är en stad av olika aspekter. En promenad runt den berömda historiska triangeln (Plaka, Thission, Psyri) i dess gamla kvarter, visar samexistensen mellan olika epoker. Gamla och väl bevarade herrgårdar, lyxiga varuhus, små intima butiker, lyxrestauranger och traditionella krogar. Alla har sin plats i denna stad.

Några kilometer från den gamla staden kan du njuta av havsbrisen i Faliro, Glyfada, Voula eller Vouliagmeni.

Aten och Attika har i allmänhet de viktigaste arkeologiska monument såsom Akropolis, Odeion av Herodes, Olymbion, Panathinaiko Stadium och Kallimarmaro. I huvudstaden kommer du att beundra många nyklassiska byggnader. Missa inte att besöka de museer som hyser unika skatter av vårt kulturella arv såsom arkeologiska museet, krigsmuseet, bysantinska museet etc.

Huvudstaden Aten är känt för sitt nattliv. Alternativen för underhållning tillfredsställer alla smaker. Aten är en Guds stad. Låt den förtrolla dig.