Amsterdam Guide

Amsterdam är en av de häftigaste städerna i Europa. Vacker, trendig, avspänd, massor att se och göra samt många pubar. Ett besök i denna mycket vackra stad är ibland som att besöka 1600-talet, Amsterdam har en mycket charmig arkitektur från denna period. Detta är en utmärkt stad att promenera i. Eller varför inte cykla?

På sommaren är en av de bästa ställena att besöka för en avkopplande eftermiddag Vondelpark. Det är en stor park, mitt i centrum av staden och mycket livlig. Med lite tur kan du få se en gratis utomhuskonsert. Det finns också några trendiga ställen i parken där du kan sitta och ta en öl, t.ex. Blauwe Theehuis.

Boka flyg till Amsterdam här!

Om du gillar att titta på folk är en perfekt plats Leidseplein, vilket är ett livligt torg. En annat trevligt torg är Rembrandtplein. Med många trevliga kaféer. Öl går att köpa lite överallt.

Centrum av Amsterdam är formad som en hästsko, omgiven av fyra välkända kanaler som heter Singel, Herengracht, Keizersgracht och Prinsengracht. Att ta sig från en plats till en annan går ofta snabbt, spårvagn är ett populärt transportsätt.

Det finns ett stort antal intressanta små butiker samt större köpcentrum. Rader av butiker finns på gågatorna samt även i det gamla posthuset.

Amsterdams världsberömda, eller ökända, Red Light District, består av flera kanaler och sidogator mellan dem, söder om Centralstationen och öster om Damrak. Trots områdets rykte är säkerheten relativt hög. Prostitution är begränsad till vissa gator. Dessutom är detta fortfarande ett bostadsområde, dock med många barer och restauranger samt historiska byggnader och museer. Detta är trots allt den äldsta delen av staden. Ett exempel på blandningen av nytt och gammalt är den gotiska kyrkan Oude Kerk på Oudezijds Voorburgwal, den äldsta i Amsterdam.